Hem

Kontrovers kring datingsida

Vilken datingsida ska man välja?

Denna fråga tvingades jag ställa till många kompisar innan jag hoppade på datingtåget. Tänk vad tiderna förändras ändå. Minns ni för ett antal år sedan då onlinedejtande var någonting som många såg ner på? Detta var väldigt tydligt för oss som bodde i en liten stad. Om någon officiellt bekräftade att hen var på en datingsida – ja, då kunde det både skrattas och hånas. Det framstår som bisarrt i dessa tidevarv. Idag är datingsidor något av det mest normaliserade man kan ägna sig åt. Något som många människor ser som en oerhört viktig del av vardagen. Helt naturligt, och så ska det väl också få vara.

Nåväl. Jag funderade många gånger, fram och tillbaka och upp och ner, om vilken datingsida jag skulle ta mig an. Jag visste, givet hur jag fungerar som människa, att jag skulle ägna datingsidan i fråga mycket tid. Därför tänkte jag att jag redan från början kunde välja ”rätt”. Problemet var bara att mina vänner, de som sysslade med dating, hade olika uppfattningar. Det låg faktiskt till grund för flera olika diskussioner då vi hade middagar ihop.

Det kunde gå till så att jag bad om att tillslut få veta vilken datingsida som var bäst. En del av mig ställde förstås frågan för att se reaktionen. Jag visste att det skulle ge upphov till snack. ”Börja fan inte nu igen” sa Kalle, en nära vän som kommer från samma stad som jag. ”Vadå?” replikerade jag och kunde knappt hålla inne skrattet. För Kalle var det nämligen uppenbart vilken som var världens bästa datingsida. Det var förstås den med flest användare, enligt hans logik. ”Det måste ju vara så. Varför annars skulle folk över hela jävla världen vallfärda dit?” sa han.

”Kvantitet är inte allt, Karl” sa en annan person vid bordet och där bröt helvetet loss. Det var oerhört intressant att lyssna på. Tjejen i fråga ägnade sig åt en annan typ av datingsidor. Hon föredrog sidor där det var tydligt att användarna hade någorlunda samma intressen. Detta säger jag utan att gå in på saken närmare. 2-3 personer till lade sig i diskussionen om vilken datingsida som egentligen var bäst. Det kom många bud och jag tog åt mig av åsikter och argument. En himla rolig middag, om ni frågar mig.

Blev jag klokare när det kom till val av datingsida? Absolut inte.