Hem

Frågor och svar om fönsterputs i Stockholm

Vi fortsätter på samma spår som jag kört i de senaste veckorna. Det verkar uppskattas och det är dessutom ganska ansträngningslöst för mig. För er som missat så handlar det om min tid inom fönsterputs i Stockholm. Javisst! Det har varit min profession. Visserligen för ganska många år sedan nu, men ändå.

Förra veckan svarade jag på lite läsarfrågor om saken. Tro det eller ej, men det finns en del nyfikenhet kring fönsterputs i Stockholm. Jag tänkte nu att jag skulle fortsätta med samma sak. Ni får gärna skriva och kommentera om vad ni tycker om upplägget. Är det något som ger er något eller är det mest kuriosa-läsning? Jag tycker i alla fall att det är roligt att dela med mig, särskilt om det uppskattas av er mottagare.

Nåväl, nu kör vi:

Tjänar man bra inom fönsterputs i Stockholm? 

Det är viktigt att komma ihåg att jag är gammal. Det var över 20 år sedan som jag har aktiv på marknaden för fönsterputs i Stockholm. Hur löneutvecklingen har sett ut under dessa decennier vet naturligtvis inte jag. Om den däremot har följt utvecklingen och speglar den lön jag hade då. Ja, då kan jag faktiskt säga att man tjänar ganska bra. Kanske var det bara min dåvarande arbetsgivare som var generös, men så var det i alla fall.

Skulle du rekommendera jobb inom fönsterputs i Stockholm?

Det beror på vem jag talar med. Det är ett avkopplande jobb, om ni frågar mig. Jag tyckte att det var ganska meditativt. Sedan är det ju viktigt att fråga sig själv vad man vill med karriären. Jag menar, om målet är att hitta arbetstillfällen – ja, då är det ju utmärkt. Det är bara att räkna alla fönster i Stockholm så vet man att det finns behov av fönsterputs. Både privatpersoner och företag behöver dessutom dessa tjänster. Det är ju i regel en väldigt bra sak.

När slutade du jobba med fönsterputs i Stockholm?

Låt se här nu. Det borde bli ganska precis 20 år. Jag vill minnas att jag slutade några månader efter 9/11-katastrofen. Det skedde nämligen när jag arbetade med fönsterputs i Stockholm. Jag minns mina kollegors reaktioner.
Så, det var dagens frågebatteri! Återkom gärna om du saknar svar på just din fråga om fönsterputs i Stockholm!