Hem

Flyttfirma i Stockholm och ett gott nytt år

Förra nyåret hade vi ingenstans att vara. Detta hade aldrig varit ett problem i min bekantskapskrets. Vi hade varit befriade från stressen att hitta ett sammanhang och framförallt en lokal. Vi var alltid samma personer och vi bytte mellan olika ställen varje år. Någon gång var vi hos mig, någon gång hos någon annan, och en tredje gång hyrde vi. Förra året sket det sig rejält men löste sig till slut oerhört bra. Vi firade nyår på en flyttfirma i Stockholm.

Hur hamnade vi där? Vad gjorde att ett gäng från Linköping åkte till Stockholm och firade nyår på en flyttfirma? En lång historia som ska göras så kort att den passar ett blogginlägg. Beredda? Då kör vi.

Vi skulle firat in det nya året på Magnus jobb. Så blev det inte. Det var tydligen någon chef som hade paxat lokalerna före. Magnus hade äventyrat sin ställning på företaget en aning så någon protest från oss hördes inte. När vi hörde runt i gänget vem som skulle kunna tänka sig att ta över stafettpinnen skakade alla på huvudet. Jag kom på att min systers flyttfirma i Stockholm kanske stod till förfogande. Hon hade nämligen nämnt något vid något tillfälle. Att den var en perfekt festlokal och att vi (familjen) var välkomna att låna den när som.

Jag tog henne på orden angående flyttfirman i Stockholm. Jag tog upp telefonen, med de andra ståendes runt mig, och ringde. Snabbt kom jag till saken. ”Får vi låna lokalen för din flyttfirma i Stockholm för nyårsfest?”.

Det blev alldeles sanslöst tyst i telefonen i några sekunder. Ögonbryn var höjda i taket runt omkring mig och jag greppade min iPhone hårt mot örat. ”Hallå?” sa min syster till slut. Jag hade råkat trycka av ljudet med örat. Jag ordnade det och ställde igen frågan om flyttfirman i Stockholm som nyårslokal.

”Självklart! Klart ni ska fira nyår i Stockholm och på min flyttfirma för fan” sa hon glatt och alla andades ut. Det skulle bli ett firande i år också. Vi anade bara inte hur otroligt bra det skulle bli. Min syster och hennes vänner skulle nämligen också fira där och vi drog ihop de båda festerna. En riktig succé. Utan tvekan!