Hem

Farfars flyttfirma i Mariestad

Visste ni att min farfar drev flyttfirma i Mariestad? Nej, hur sjutton skulle ni kunna veta det. Ni vet väl knappt att jag kommer från Mariestad så varför skulle ni veta om flyttfirman? Dum tanke av mig men nu är den ute och som ni vet så suddar jag aldrig något jag skrivit. Ja, om jag inte har stavat fel då.

Vad vill jag ha sagt med det? Jo, det var tyvärr så att vi förlorade farfar för ett par veckor sedan. Han var gammal och hade blivit sjuk och det är något som drabbar alla någon gång. Det känns, under omständigheterna, OK. Däremot vill jag passa på att tala lite om farfar. Han som hitintills varit icke-omnämnd i denna blogg. Han var en väldigt fin och företagsam man. Flyttfirman i Mariestad byggde han upp från grunden och drev till orimligt många år efter pensionen. Ja, även om han naturligtvis slutat bära särskilt mycket saker då. När han helt slutade på flyttfirman i Mariestad tog min pappa över. Han driver den än idag.

Farfar slog upp portarna till verksamheten under tidigt 1960-tal. Jag tror att han hade jobbat på lokaltidningen i Mariestad innan han startade flyttfirma. Han sa någon gång att han bytte bransch för att han kände sig stark. Tidningar var ingen utmaning för hans starka armar, utan han behövde något annat. Han behövde tydligen en flyttfirma i Mariestad, och det gick ju väldigt bra.

I början flyttade han i stort sett allting själv. Ibland fick han hjälp av sina bröder om det var något riktigt tungt som behövde flyttas. Annars både ägdes och drevs nämnda flyttfirma i Mariestad av honom och ingen annan. Uppdragen började komma in i snabbare takt. Folk i bygden var väldigt nöjda med hans tjänster och ryktet spred sig. Det var ofrånkomligt att anställa mer till hans flyttfirma i Mariestad. Detta gjordes därför. Han hade lärt känna lite folk på vägen och flera av dessa sökte jobb sedan industrin lagt ner. Jag tror att han anställde 4 personer samtidigt på hans flyttfirma i Mariestad.

Farfar fick mer tid åt att driva företaget och se till att de logistiska hjulen snurrade. Det var stora och starka karlar han hade anställt så det skulle inte vara några problem att driva de andra delarna av verksamheten. Flyttfirman i Mariestad klarade sig bra och har så gjort ända in i våra dagar.

Är det inte otroligt att det som farfar startade lite spontant för snart 60 år sedan fortfarande står på benen? Det tycker i alla fall jag!