Hem

Bytt mot budfirma i Örebro

Det var ganska lätt för mig att konstatera vad jag ville. Jag flyttade till Stockholm ca 3,5 timme efter att jag vaknat, dagen efter studenten. Då bestämde jag mig. Jag skulle aldrig återvända till min hemstad. Eller ja, aldrig flytta tillbaka i alla fall. Löftet hölls under några år men sedan kröps det till korset. Närmare bestämt 10 år efter att flytten mot huvudstadsregionen skett. Nu är jag tillbaka och jag arbetar på budfirma i Örebro.

Det är inte så att jag är bitter. Snarare känner jag att det finns en känsla av ”ja, det var väl typiskt” inom mig. Jag ska berätta hur det kom att bli Örebro igen, och varför det blev just budfirma. Det är inte en särskilt intressant eller spännande berättelse. Men allting behöver inte alltid vara så iögonfallande.

Så, budfirma i Örebro alltså. Låt oss börja med Varför?

Jag hade tröttnat på mitt jobb i Stockholm och kände att jag ville ha något nytt. Det var inte så att jag letade aktivt utan jag hoppades på att något skulle falla ner i mitt knä. Problemet är att det väldigt sällan sker. Det var väl därför det tog 3 år för mig att lyfta på arslet. Det skedde då en kompis var på besök hemifrån. En kompis som just drev en liten budfirma i Örebro.

  • ”Kom och jobba för mig då, eller? Budfirma i Örebro är riktigt härligt. Inte så stort område att täcka. Du får ha din cykel och trampa omkring med paket. Vad finns det att inte gilla?”

Ni kanske tror att det ska komma ytterligare något. En utveckling av resonemanget om varför jag ska kasta allt upp och ner, flytta till Örebro och börja på budfirma. Det behövdes inte, kan jag avslöja.

Jag sa att jag väl kunde testa och min vän blev märkbart förvånad. Han hade nog inte räknat med att jag skulle tacka ja till att börja på hans budfirma i Örebro. Glad blev han dock, och det kanske är det viktigaste.

Det dröjde ungefär 4 månader innan jag hade tagit mitt pick och pack och återigen stod på Örebros södra station. Pappa vinkade från bilen. Jag tog ett djupt andetag och spatserade bort i duggregnet. Nu skulle jag börja på budfirma i Örebro. Något jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle göra eller ens tänka. Det var skrämmande, för att inte säga lite.

Hur skulle det gå? Det skulle gå bra, visade det sig. Nästa vecka ska jag berätta just HUR bra det gick att börja på budfirma i Örebro.

Vi hörs!