Hem

Problem vs Energihem

Jag har nu tillgodoräknat mig så pass mycket fakta om fönsterbytarbranschen att jag kan komma med ett uttalande om den. Jag kan i alla fall göra ett bestämt uttalande om två olika företag. Ett av dem, som jag inte vill nämna vid namn, hade jag stora problem med och det andra hette Energihem. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina erfarenheter i ett något annorlunda inlägg. Min plan är att jämföra olika aspekter av samarbetena och peka på vad som funkade bra och vad som funkade dåligt. Som ni förstår så riktar detta sig främst till de som själva går i fönsterbytartankar. Ni andra får bara njuta av den fantastiska texten.

Dåså!

Kommunikationen

Det första som skilde företaget som kantades av problem mot Energihem var kommunikationen. Det dåliga företaget var bedrövliga på den här punkten. Ingenting framgick tydligt, varken kostnad eller omfattning av fönsterbytet. Det var bara problem medan Energihem ständigt förde god dialog med mig som kund. Det kändes verkligen som att de ville undvika missförstånd till varje pris.

Fönsterbytet

Så till själva arbetet. Här blev det, precis som aspekten ovan, problem med det första företaget och inga problem alls med Energihem. Det kändes som att det onämnda bolaget inte visste vad de sysslade med. Som att personalen de hade skickat för första gången höll i redskapen de nyttjade. Med Energihem uppstod inga sådana problem alls. Arbetet flöt på och jag kunde hela tiden betrakta förändringstakten.

Priset

Sist men kopiöst långt ifrån sist. Priset från Energihems jobb och jobbet som det problem-kantade företaget utförde skilde sig ordentligt. Ironiskt nog var det inte bara bristen på problem som kännetecknade Energihem, utan också det låga priset. Vi var mycket nöjda med att kunna byta fönster utan att bli ruinerade.

För den som undrar hur vi kan ha anlitat två olika fönsterentreprenörer så handlar det om fönsterbyte i villan och i sommarhuset.