Hem

Jurassic Swish och flyttstäd Uppsala

Det finns tre tillfällen i mitt liv som bitit sig särskilt hårt fast. Tillfällen då hela min uppfattning om tillvaron kastats omkull. Ni vet, när man har hittat en ”genväg” som man inte trodde fanns. Mina sådana genvägar är Jurassic Park, Swish och när jag flyttade i Uppsala och upptäckte flyttstäd. Jag ska försöka förklara vad jag menar.

Året var 1993 och jag gick på bio med min storebror. Egentligen var jag för ung för Steven Spielbergs nya film, men Johan tog med mig ändå. Då ändrades allt jag visste om film i allmänhet och specialeffekter i film i synnerhet. Vilken jävla käftsmäll till film det där är. Mitt nästa, närmast religiösa, uppvaknande var när jag till slut fick tummen ur och fixade Swish. Min sambo hade legat på mig länge men jag vägrade konsekvent. ”Det borde inte gå sådär fort att föra över pengar” upprepade jag bara som en hackig skiva. Tji fick jag. När alla andra var ute och delade notor till höger och vänster fick jag sitta hemma på kvällen och föra över pengar via bank från dator. Idiotiskt, såhär i efterhand.

Nåväl, över till den sista: När jag upptäckte flyttstäd i Uppsala. Detta är det uppvaknande som skett mest nyligen, och därför har jag det färskt i minnet. Faktum är att det bara är två veckor sedan jag hade noll koll att flyttstäd ens fanns i Uppsala. Jag hade spelat innebandy, och när jag kastade mig efter en ganska dålig passning drog jag av korsbandet. ”Vad fan har det med flyttstäd i Uppsala att göra?” tänker vissa. Jag svarar: Har ni någonsin prövat att städa en trerumslägenhet med avslitet korsband? Det har inte jag heller, och det var därför jag kontaktade flyttstäd i Uppsala.

…Och herregud vad smidigt det gick. Jag ringde till en firma som jag tyckte verkade bra. En kvinna svarade och ställde några frågor. Hon undrade hur stor lägenheten var, hur många garderober och förråd det fanns, om jag hade balkong – Ja, lite sånt. Efter att jag besvarat frågorna gav hon mig en uppskattning om vad flyttstäd i Uppsala utfört av städfirman i fråga skulle kosta. Jag blev chockad över hur lågt priset var. Faktum är att jag blev så chockad att jag frågade henne om hon hade sagt fel. Hon han knappt säga klart sitt ”Nej” innan jag fortsatte: ”Men varför gör inte alla det här? Varför anlitar inte alla flyttstäd i Uppsala eller för all del i andra städer också? Är det lika billigt överallt?”.

Kvinnan jag pratade med försäkrade mig om att jag inte var den första som frågade detta om flyttstäd i Uppsala. Så, kära läsare, här kommer veckans tips från flyttmästaren: Anlita städhjälp vid flytt!

Hej svejs!