Hem

När jag var full på jobbet

Det finns många anledningar till varför det är en dålig idé att vara full på jobbet. Jag anar att ni redan kan tänka på flera efter det att ni läste meningen. Varför ska man inte vara full på jobbet enligt er? Jag är nyfiken på att höra era tankar och funderingar om saken. Ni får gärna dela med er av det i kommentarsfältet.

Med det sagt så vill jag förstås också ge min take på saken. Full på jobbet är en dålig idé, och jag talar från erfarenhet. Jag hade problem förr i världen innan jag fick bukt på dem. Då var jag tyvärr full på jobbet vid flera tillfällen. Eftersom jag hade haft alkoholproblem under en tid så var jag ganska bra på att smyga. Det tenderar ju att bli så. Även om jag var full på jobbet så behövde det inte gå ut över någon annan.

Ja, så tänkte jag i alla fall. Men det hela var förstås något som jag övertygade mig själv om. I själva verket var det många som kände till att jag var full på jobbet. Sådant märks. Det märks och det skadar, inte bara individer utan hela grupper. Det misstaget var på mig. Jag kunde ibland vara full på jobbet eftersom jag hade varit ute dagen innan. Vissa gånger hade jag varit på efterfest fram till 6 på morgonen. Jag tog bussen till jobbet vid 07:30. Galet nog tänkte jag att detta skulle kunna fortsätta, att det var hållbart. Så var det inte. Det var raka motsatsen och jag förstod inte att det gick så brant utför som det gjorde.

En gång var jag mer full på jobbet än jag brukade vara. Jag kände att jag inte riktigt hade kvar min motorik och vad jag än försökte ta mig för gick illa. Jag snubblade, jag tappade saker och jag sade fel och utförde arbetsuppgifter på ett inkorrekt sätt. Det var inte bra, och det höll min chef och mina kollegor med om. Det var dags för mig att sluta vara full på jobbet.

Det var svårt att ge upp festandet men det fungerade. Det fungerade tack vare att jag fick hjälp, att jag fick redskap att hantera missbruket med.