Hem

Fälgar och bilar

VI trummar på med frågorna om fälgar. Jag har nu ägnat några inlägg åt detta men så länge fler frågor kommer in ger jag inte upp. Jag vill inte att någon ska känna att deras frågor är bortglömda. Som vanligt är vissa frågor om fälgar mer personliga och andra mer generella. Vi börjar med den första kategorin.

Varför har du så stort intresse för fälgar?

Egentligen har jag nog i grund och botten ett väldigt stort intresse för bilar. Ska man gå lite mer på djupet är mitt intresse för hjul och däck särskilt stort. Därmed är fälgar väldigt centralt. Jag tycker att fälgar kan lyfta en bils utseende på ett sätt som andra delar inte kan. Man har, som bilägare, ett utmärkt tillfälle att skräddarsy sin bil genom att sätta sig in i den här världen. Det är något jag gärna vill föra vidare. Jag tror att fälgar skulle vara något som många fler var intresserade av om de bara insåg vad man kunde göra med dem. Att matcha färgen på bilen med en läcker och fin fälg i en annan (eller varje inte samma färg) är oslagbart.

När började du bli intresserad av fälgar och bilar?

Både pappa och farfar var biltokiga och den senare jobbade till och med som bilmekaniker under många år. Det har alltid funnits ett stort intresse för fälgar och bilar i min familj. Jag har egentligen bara fortsatt arvet. Det ska bli spännande att se om min dotter ärver detta. Hon är 7 år nu och jag tycker att hon verkar bli mer och mer intresserad av bilen, och av dess fälgar, för varje gång vi åker någonstans. Man får hålla tummarna.

Med detta sagt vill jag poängtera att det allra viktigaste förstås är att hon själv hittar vad hon vill göra. Jag ska inte styra det även om jag tycker att det hade varit roligt med en fascination och ett intresse för just fälgar.

Vad har du för fälgar just nu?

Just nu pryds min Volvo XC90 av ett par fälgar i aluminium, och i färgen mörk-metallic. Jag såg dessa när jag senast besökte återförsäljaren jag alltid går till och blev kär direkt. Sedan dess har vi inte separerats. De är oerhört snygga och nästa vecka ska jag se till att ha löst en bild på fälgarna.

Jag måste rusa iväg nu men lovar att återkomma snart förutsatt att ni har fler frågor på temat. Skriv och hör av er så gör jag detsamma!

Morsning korsning!