Hem

Minnen och mattor online

Jag inser att jag väldigt sällan delar med mig av min barndom i den här bloggen. Faktum är att jag nog kan räkna på en hand, de tillfällen då detta har skett. Det stannar egentligen inte vid barndom utan (skulle jag säga) gäller hela mitt. Jag är helt enkelt ganska hemlighetsfull när det kommer till att tala om mig själv.

Idag tänkte jag göra ett undantag. Idag tänkte jag berätta lite om hur mitt liv har sett ut. Anledningen till detta var att jag nyss såg en man som sålde mattor online. En man som påminde mig om min egen barndom. Vi börjar där:

I den del av stan som jag växte upp hölls en gång i månaden en marknad. På marknaden kunde man köpa allt möjligt, precis som sig bör. Från orientaliskt frukt till diverse saker för heminredning. Den man jag mötte digitalt nyligen, nu alltså säljandes mattor online, stod alltid där. Alltid på samma plats och han gav mig alltid en godisklubba när jag och mormor gick förbi. En trevlig man. Jag har nog inte sett honom på 25 vid det här laget. Men han fanns alltså kvar.

Jag och min nuvarande sambo går i inredningsplanering för vår nya lägenhet. Inköp av mattor och huruvida vi ska köpa fysiskt eller online har varit en återkommande diskussion. Vi landade i att vi nog skulle testa att köpa mattor online den här gången. Vi tittade runt och hittade massor som var väldigt fint. Det visade sig finnas många seriösa företag online som säljer mattor. Egentligen är det ganska konstigt att vi inte har reflekterat över detta förut. Jag menar, vi älskar inredning. Vi lägger massor med pengar varje år på att smycka vår lägenhet. Ändå har det inte slagit oss att mattor online kunde vara en rimlig sak att spana in.

Det slutade hur som helst med att vi köpte ett par olika mattor av min gamle vän, men online denna gång. När vi lagt beställningen kände jag mig tvungen att ringa upp. Jag räknade inte med att han skulle känna igen vem jag var. Det gjorde han inte heller, men han blev i alla fall väldigt glad för att jag ringde.

Efter att vi online klickat hem våra nya mattor fick vi vänta i 5 dagar. Sedan plingade det på dörren och två starka grabbar levererade dem. Vi är väldigt nöjda och kommer, med all säkerhet, att fortsätta köpa mattor online.

Nu blev inte detta så personligt som jag först hade trott, men det är nog i sin ordning ändå.