Hem

Min brors personlighetsutveckling genom kostnaden för badrumsrenovering

Min bror har nu bestämt sig för att det är dags för badrumsrenovering, kostnaden till trots. Han är en av de där som blir lite blek om nosen när man pratar om pengar. Han är ju inte smålänning men ändå. Så det har varit på gång ett tag egentligen, han har bara inte velat ta tag i badrumsrenoveringen för kostnaden då. Nu äntligen har han i alla fall kommit till skott med att inte bara oroa sig för det utan faktiskt ta reda på den riktiga kostnaden för en badrumsrenovering och boka in det. Det är ett stort steg framåt för honom, och kommer göra hans hus gott. Det är i rätt okej skick annars, men badrum ser ju gärna lite tråkiga ut med tiden, och man vill ju inte riskera vattenläckor i onödan, så jag tycker det är bra att han tar tag i det. Det hade kunnat bli mycket besvärligt och dyrare än kostnaden för badrumsrenoveringen.

Jag tror, om jag ska vara ärlig, att min bror blev positivt överraskad när han tagit in offerter och sett badrumsrenoveringens uppskattade kostnad. Han är en ekonomisk pessimist så jag kan nästan lova att han hade trott att det skulle kosta det dubbla eller så, och därför har han varit onödigt nervös vid tanken på kostnaderna för badrumsrenoveringen. Som  många av den personlighetstypen har han råd ändå förstås. Då han dessutom kunde jämföra de olika firmornas förslag kunde han se att de flesta låg inom ett liknande spann och att deras uppskattade kostnad för badrumsrenoveringen därför förmodligen är fullt rimlig. Några stack förstås ut, men han hade inga problem med att hitta ett företag som både gav ett gott intryck och vars beräknade kostnad för badrumsrenovering, med de önskemål min bror hade, var inom ramarna. 

Så nu går vi och väntar på att se hur det blev, och bror min går och väntar på notan med den slutgiltiga kostnaden för badrumsrenoveringen. Trots en specificerad offert kan saker hända längs vägen, inte minst kan ens bror få storhetsvansinne och ändra materialval under resans gång eftersom han blev så uppmuntrad av att se att badrumsrenoveringens kostnad skulle bli så mycket mindre än han hade trott. Vi får väl se hur det går, han kanske får sitt livs chock nu, men jag tror han överlever och i hemlighet är ganska nöjd med att ha vågat ta ut svängarna lite och inte se enbart till kostnaderna för badrumsrenovering utan även till hur han önskade att slutresultatet skulle se ut. Ett stort framsteg för honom skulle jag vilja säga, som känt honom hela livet.