Hem

Olof i Huddinge och rörinspektionerna

Min kompis Olof berättar gärna om sitt jobb, typ varje dag. Det går ut på att göra rörinspektioner i Huddinge. Ja han skulle kunna utföra dem någon annanstans också, men han råkar jobba där för tillfället. Och det finns ett löpande behov av rörinspektioner i Huddinge, så han lär fortsätta med det ett tag till. Typ så länge det går, för han tycker det är jätteroligt. Inte helt klart varför, jag tycker rörinspektion och Huddinge är rätt ointressant var för sig, och mer tillsammans, men det är ju olika vad man känner för.

Hur som helst, i Huddinge görs rörinspektioner på alla möjliga sorters rör och avlopp, tydligen. Och man vet aldrig vad man hittar och vem man möter. Eftersom det finns avlopp i folks hem, och på deras arbetsplatser, och överallt. Och då kan man åka till Huddinge för en rörinspektion och så finns det människor där när man ska jobba. Det kan man tycka är roligt och spännande. Om man är som Olof kan man då få berätta alla sina historier om rörinspektioner i Huddinge, för det har han många. Han har hållit på ett tag nu, så han har hunnit samla på sig. Och nya öron är alltid trevligt, de som inte hunnit höra historierna ännu, och de som känner att de måste stanna kvar och lyssna. Jag är som sagt vän med Olof, men det är för att han har andra kvalitéer än sina anekdoter om rörinspektionerna i Huddinge, som tur är.

Så Olof åker då runt till alla möjliga och omöjliga ställen i Huddinge för rörinspektionerna, tittar på läskiga saker i avlopp och klagar på allt som fastnar i dem. Sen berättar han om det för mig tills jag lyckas få en syl i vädret så vi kan byta ämne en stund. Ungefär så går det till. Jag vet inte om Olof är representativ för branschen, om de andra som också åker runt på rörinspektioner i Huddinge är lika pratglada, för jag har inte träffat hans kollegor. Men isåfall verkar det ju vara ganska kul typer, så det kanske är ganska trevligt att ringa ut någon av dem i Huddinge för en rörinspektion.