Hem

Fortsatt fasadrenovering i Stockholm

Frågorna tar inte slut och jag tänker därför ägna ytterligare ett inlägg åt att besvara dem. Som ni alla vet har jag valt att fokusera ganska mycket på mitt jobb senaste. Eller ”ganska mycket” är nog en underdrift. Det har mer eller mindre varit uteslutande. Jag arbetar med fasadrenovering i Stockholm och detta tycks många vara nyfikna på. Såhär lyder era frågor om saken:

Skulle du rekommendera någon att arbeta med fasadrenovering i Stockholm?

Ja, självklart! Det var den enklaste frågan i världen att svara på. Tänk såhär: När jag flyttade till Stockholm för att jobba med fasadrenovering var det ett kortsiktigt beslut. Tanken var att jag skulle ägna mig åt detta högst ett år. Nu har jag gjort det i 15 år och jag trivs bättre än någonsin.

När jag valde att börja visste jag inte mycket om vad jag ville göra. Jag visste i stort sett bara att jag ville arbeta med kroppen. Således var fasadrenovering i Stockholm ett rimligt val när alternativet dök upp. Det kändes rätt. Det kändes som ett arbete som krävde både finess och fysisk styrka. Jag tyckte mig ha bägge och kanske hade jag också det. Kanske är det bidragande till att jag sysslat med fasadrenovering i Stockholm så länge.

Svaret är därför JA. Den som funderar över det borde absolut testa Stockholm och fasadrenovering. Det är en fantastisk stad och ett roligt och utvecklande jobb. Nu har jag sagt mitt.

Hur ser ett arbete inom fasadrenovering i Stockholm ut?

Intressant och bred fråga att få besvara. Jobben kan se lite olika ut beroende på ett antal faktorer. En sådan är förstås hur stort arbetet är. Om vi har fått i uppdrag att fasadrenovera 20 likadana bostadshus i Stockholm kräver det kanske en särskilt försiktig approach. ”Hur gör vi så att detta blir så bra som möjligt?” frågar vi oss. Om arbetet är mindre kan mindre förberedelser krävas. Det beror helt enkelt på. En annan aspekt är vilken typ av kund det är. Statligt ägda fastighetsbolag tenderar att ta lite längre tid på sig i upphandlingssteget. Detta är förstås något som de flesta redan känner till. Privata bolag är inte nödvändigtvis enklare att jobba med än offentliga. Men det tar helt klart mindre tid att komma till skott.

Nu har jag förbrukat min tid för dagen. Om ni saknar svar på era frågor så får ni gärna skicka in dem. Jag ska göra allt jag kan för att besvara frågorna till nästa vecka!

Kram på er!