Hem

Fiberbetong

Linn fick lära mig om nya saker i helgen. Eller närmare bestämt: Linn fick lära mig om fiberbetong i helgen. Hennes vän Hasse hade träffat en flickvän och det var nu första gången Linn skulle få träffa henne. Det var spännande och kändes kul. Tummar hölls för att hon var trevlig också.

… Och det var hon! Det var bara en sak som hon inte anade när hon först klev in i lägenheten. Den nya flickvännen, som hette Sara, arbetade med fiberbetong. Det kunde tyckas vara en underlig match med Hasse eftersom han jobbar med marknadsföring. Inte för att Linn hade någon som helst koll på just fiberbetong men skillnaden är väl ändå uppenbar, eller?

Det blev dock ett härligt och intressant samtal. Killarna var inne i köket och fixade med maten och Linn och Sara satt kvar i salongen. Lite stel var den, stämningen. Det kan ingen närvarande sticka under stolen med. Linn tog till orda först:

  • ”Vad jobbar du med då?”
  • ”Fiberbetong”

Ett betydligt kortare svar än vad hon hade väntat sig eller hoppats på. Vad fan vad fiberbetong? Det var inget hon hade hört om förut. Linn kände att det bara fanns en sak att säga för att reda ut detta:

  • ”Vad är fiberbetong?”
  • ”Vet du inte vad fiberbetong är?” frågade Sara tillbaka. En oerhört märklig fråga förstås.

Precis när Linn var på väg att svara så förklarade Sara att hon skojade. Det var en himla tur. Annars hade hon behövt döma ut hennes intelligens en smula. Samtalet fortsatte handla om fiberbetong och det var trevligt.

När maten var klar och deras respektive kom in i rummet möttes killarna av skratt och gemytlighet. Ordet fiberbetong hördes sägas flera gånger och båda flickvännerna tycktes vara väldigt glada att få tala om det.

Linn yttrade sig nästa gång igen. ”Hasse, ska du inte säga upp dig från byrån och hoppa på fiberbetong också? Det lär behövas folk, eller hur?”. Att döma av den min som han gav tillbaka var han inte så sugen på fiberbetong. Han skulle nog välja att vara kvar på kontoret med både trygghet och kaffe. Tur var nog det, för både honom och för samhället.

När Linn lämnade middagen besatt hon väldigt mycket kunskap om fiberbetong. Något hon inte ens vetat vad det var när hon anlände med taxin. Så kan det bli. Så kan det verkligen bli.