Hem

Fönsterbyte i Södertälje – Att tänka på

Jag har varit verksam inom fönsterbyte i Södertälje med omnejd i snart 35 år. Utan att ha några siffror att gå efter så vågar jag påstå att jag är en av de mest erfarna på området i staden. Detta gör förstås att jag får många frågor, både från folk som känner mig och från folk som känner igen mig. Framgången från den här bloggen (om man nu kan kalla det så) har inte direkt gjort att jag får färre frågor om fönsterbyte i Södertälje

Jag tänkte nu att jag skulle vara lite generös. Eftersom många människor står inför fönsterbyte såväl i Södertälje som annanstädes så kan kanske några tips komma väl till pass. Here we go:

  1. Tänk på var dina fönster är placerade

Många använder exakt samma glas runt hela huset i Södertälje när de gör fönsterbyte. Vissa, som tänkt ett steg längre, använder anpassade fönster där solen ligger på. Dessa fönster absorberar mindre värme, vilket gör att insidan slipper bli lika outhärdligt varm under varma sommardagar.

  1. Tänk på bullernivån

Har du kanske en väg som dundrar förbi utanför huset? Eller en lekplats? Kanske en skola? Det finns många anledningar att skaffa extra tjocka och ljudreducerande fönster när man genomför fönsterbyte i Södertälje.

  1. Inse de kostnadsmässiga fördelarna

Många tycks ha svårt att förstå syftet bakom fönsterbyte i Södertälje. Till er vill jag påpeka lönsamheten som kommer av ett sådant husingrepp. För det första så håller nyare fönster tätt bättre, vilket gör att man kan reducera uppvärmningskostnader. För det andra ökar värdet på fastigheten om fönstren är fräscha.

  1. Fundera över vilken typ av fönster du vill ha

Japp, det finns olika typer av fönster att välja vid fönsterbyte i Södertälje. Detta är det många som inte har tänkt på. Om du väljer aluminiumfönster kan du räkna med att inte behöva röra ett finger. De är i det närmaste underhållsfria och mycket tåliga mot väder och vind. Väljer du träfönster kan du räkna med att behöva behandla dem med några års mellanrum. Å andra sidan har du då tidlösa och mycket vackra fönster.

  1. Fundera över färg på dina fönster 

Ja, de flesta har förstår vita fönster på sina hus. Men vem vill egentligen vara som alla andra? Jag beundrar de kunder till fönsterbyte i Södertälje som vågar ta ut svängarna och tänka nytt. Kanske skulle just ditt hus passa väldigt bra med röda fönster? Eller gröna? Eller någon annan ovanlig färg?

Jag återkommer med fler tips inom kort!