Hem

Familjen fasadrenovering i Stockholm

Jag är det svarta fåret i min familj. Eller är jag kanske det vita? Oavsett vilken färg som jag har så råder det inga tvivel om att jag skiljer mig från de andra fåren i min familje-skock. Jag ska ägna det här inlägget till att berätta vad jag menar. Låt mig göra något som ni aldrig förut sett mig göra: Introducera min familj. Vi börjar högst upp i trädet.

Farfar Jan, 85 år

Min farfar är världens snällaste och tuffaste person på samma gång. När han var 29 år startade han, hans bror och en vän en firma inom fasadrenovering i Stockholm. Detta var en av stadens allra första som inte var statligt ägd. Det gick bra. Fasadrenovering i Stockholm skulle visa sig vara en lukrativ bransch på den tiden. Många gamla byggnader behövde ett ansiktslyft. När fastighetsägare såg hur andra gamla hus fick tillbaka sin forna lyster kom kunderna på löpande band.

Pappa Rolf, 60 år

Min pappa tog över företaget inom fasadrenovering i Stockholm när farfar till slut gick i pension. Han driver idag det välrenommerade företaget som har 15 anställda. Även idag verkar fasadrenovering vara en bra bransch att ägna sig åt i just Stockholm. Alla byggnader som restes för ca 40-50 år sedan börjar sakteliga falla samman. Då står pappa och hans gäng redo att ägna sig åt ”Förstklassig fasadrenovering i Stockholm” vilket står på firmabilarna.

Storebror Jonas, 33 år

Förste styrman på företaget är min stora, starka och något macho storebror. Ryktet säger att han är bäst på fasadrenovering i hela Stockholm. Ryktet säger också att det är ganska jävla självklart att han tar över firman efter pappa om några år. Inte mig emot, jag känner mig inte direkt som en särskilt aktuell kandidat.

Jag – Magnus, 31 år

Jag har alltid hatat att arbeta med händerna. Har man en farfar, pappa och storebror som arbetar inom fasadrenovering i Stockholm kan man dock räkna med att få prova på. Jag började vara med ibland redan när jag var 13 år. Redan då var min bror, som var 15 år, bra på fasadrenovering i Stockholm. Det var inte jag. Jag sökte mig till Karlstad och IT-studier direkt när jag fick chansen. Sedan dess har jag inte sett tillbaka.

Har ni också en familj som är fast i en och samma bransch? Är ni också fåret som bryter mönstret? Jag är nyfiken på att veta om det finns fler där ute med liknande erfarenheter.

Kommentera gärna nedan!